Siirry sivun sisältöön
Siirry hakuun

Sijoituskiinteistöt

Spondan Sijoituskiinteistöt-liiketoimintayksikkö vuokraa toimisto-, liike-, kauppakeskus- ja logistiikkatiloja sekä ostaa ja myy kiinteistöjä Suomessa. Yksikön tavoitteina asiakassuhteissa ovat vuorovaikutteisuus ja pitkäaikainen kumppanuus.

Liiketoimintayksikön kiinteistöt sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa ja Oulun talousalueilla. Sponda rakennuttaa uusia kohteita asiakaskysynnän mukaisesti.

Toimistokiinteistöjen vuokrausaste oli markkinoita parempi

Euroopan talouskriisi näkyi edelleen markkinoilla ja vaikeutti uusien rakennushankkeiden aloittamista sekä vähensi asiakkaiden tilantarvetta. Tästä huolimatta Spondan toimistotilojen vuokrausaste pystyttiin pitämään vakaana haasteellisessa vuokrausmarkkinassa vuonna 2013.

Vuoden toisella puoliskolla Sponda uudisti strategiaansa ja yhtiö suunnittelee nyt koko logistiikkakiinteistöportfoliosta sekä Turun kiinteistöomistuksesta luopumista seuraavien 3–5 vuoden kuluessa. Jatkossa yhtiö keskittyy toimistotiloihin ja kauppakeskuksiin.

Vuoden 2013 lopussa Spondan Suomessa sijaitsevan kiinteistökannan käyvästä arvosta 59 prosenttia muodostui toimistokiinteistöistä, 26 prosenttia kauppakeskuksista ja 15 prosenttia logistiikkakiinteistöistä.

Vuonna 2013 sijoituskiinteistöjä myytiin 23,1 miljoonalla eurolla. Kiinteistöjen ylläpitokorjauksiin ja laatutason parantamiseen investoitiin vuoden aikana 22,3 miljoonaa euroa.

Lyhyesti

  • Spondan toimistotilojen taloudellinen vuokrausaste kehittyi markkinoita paremmin ja oli vuoden 2013 lopussa 90,1 prosenttia.
  • Strategiamuutoksen myötä yhtiö suunnittelee luopuvansa koko logistiikkakiinteistöportfoliosta sekä Turun kiinteistöomistuksesta 3–5 vuoden aikana.

Lue lisää asiakaskokemuksen hallinnasta.

Lue lisää ympäristövastuun toteuttamisesta.

Lue lisää Sijoituskiinteistöt-yksiköstä.